2012. augusztus 27., hétfő
Sárgadinnye fagylalt
Igaz, hogy most zuhog az eső, és egy kicsit le is hűlt az idő (VÉGRE!!!), de a hétvégén nagyon-nagy hőség volt. Semmi más nem esett volna jobban, mint egy finom fagyi. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgadinnye
- 2,5 dl habtejszín
- 2 cs vanília cukor
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A sárgadinnyét meghámozzuk és kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a citrom levet és a cukrot, és botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt tejföl vastagságúra felverjük, majd a pépesített sárgadinnye masszával alaposan elkavarjuk.
Egy műanyag dobozba töltjük és betesszük a fagyasztóba.
Óránként jól keverjük át egy villával, de még jobb botmixerrel. Ezt ötször-hatszor ismételjük meg.
Tálaláskor szórhatunk a tetejére apróra vágott dinnyedarabkákat, nagyon finom! :)
Szeretném meg kérdezi ezt jughural is meg csinálhatom?
VálaszTörlésKedves Andrea, először is elnézést kérek, hogy ilyen későn válaszolok, csak elvoltam utazva. Igen, joghurttal is elkészítheted, csak ebben az esetben nem lesz olyan krémes az állaga. Esetleg készítheted jégkrém formájában, összeturmixolod a hozzávalókat és formában vagy kisebb műanyag poharakba is töltheted, majd mélyhűtőbe teszed. Fogyasztás előtt pár perccel kiveszed a mélyhűtőből a formákat, vízzel megtelt pohárba állítod 10-15 másodpercig, így majd könnyen kivehető a jégkrém a formából. :) Remélem tudtam segíteni! Szép napot! :)
Törlés