2012. november 8., csütörtök
Kávés zebraszelet
A méteres kalácsból indultam ki, annyi különbséggel, hogy most "leegyszerűsítve", egyszínű tésztából, és csak egy kalácsforma adagnyit készítettem.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 3 tojás
- 12,5 dkg cappucinopor
- 1 ek olaj
- 1 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 1 cs főzhető csokis puding
- 3 ek cukor
- 0,5 dl lefőzött kávé
- 3 dl tej
- 7,5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük habverővel.
A tojássárgákat a cukorral kikavarjuk jó habosra, majd a vízzel és az olajjal elkavarjuk. Ezután hozzákavarjuk a sütőporral elkavart lisztet és a habosra vert tojásfehérjéket.
Amikor jól összekavartuk, akkor a masszát sütőpapírral bélelt kalácsformában, lassú tűznél kb. 30 percig sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet.
A pudingport és cukrot összekavarjuk, majd lassan-lassan hozzáadjuk a tejet és a kávét, simára kavarjuk, majd megfőzzük. Ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal.
A megsült és kihűlt tésztát ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd minden szeletet megkenünk egy kis krémmel és egymáshoz tapasztjuk.
A megmaradt krémmel bevonjuk a tésztát majd tálaláskor átlósan, ferdén vágjuk.
Nagy kávérajongók vagyunk, biztos, hogy ez a süti is nagyon ízlene! :)
VálaszTörlésAz az igazság, hogy én soha nem iszom kávét, viszont a kávéval ízesített édességeket nagyon kedvelem. ;)
TörlésItt a Hankka ellentéte:-) nem kávézunk, de ha előmbe tennéd szívesen megenném! Jól néz ki!
VálaszTörlésAkkor kezet foghatunk ;), én sem kávézom, de azért nem utasítom vissza a kávés sütiket. :)
TörlésKávés! Olyan ritka a kávés sütemény... Máris mentem, nagyon tetszik! Guszta!!!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy tetszik és remélem, hogy ízleni is fog. :)
Törlés