2013. július 19., péntek
Tojásos pite
Ez a pite már elég rég készült, még azon a hétvégén, amikor Aleda közzétette. Nagyon finom volt, különösen a férjemnek ízlett nagyon, hisz ő nagy tojás kedvelő, és ha még szalonna is van mellette, nem is kell hozzá semmi. :)
Az én pitém egy kicsit ducibb lett, mert egy kisebb formában csináltam (nagyobb nincs, és elfelejtettem csökkenteni a hozzávalókat), de ez nem okozott gondot, ugyanolyan jó ízűen falatoztuk. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1,7 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 tk cukor
Hozzávalók a feltéthez:
- 15 dkg császárszalonna
- 10 dkg sajt
- 3 tojás
- só
- 1 teáskanál szárított majoránna
Elkészítés:
A langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és langyos helyre tesszük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe kis fészket készítünk és beleöntjük a felfutott élesztőt a megolvasztott vajat, a tojást, a sót és jól megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egy piteformába rakjuk. A lelógó részt levágjuk, felcsíkozzuk és összefonjuk, majd a pitére tesszük úgy, hogy 3 részre osztjuk vele.
A császárszalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük.
A sajtot kis kockákra vágjuk és a kisült császárszalonnával együtt elosztjuk a pitén. A tojásokat az elosztott részek közepébe ütjük, megszórjuk sóval és majoránnával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
De jó:) Már Adélnál is tetszett:)
VálaszTörlésHú, de szép! Jó lenne nekem is elkészítenem.
VálaszTörlésLátom, te is beleszerettél a pitékbe.
VálaszTörlésAledánál lemaradtam róla, most csodáltam meg nálad, nagyon szép és nagyon finom is lehet! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett, én is rajongok a pitékért, legyen az sós avagy édes:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Lányok! :)
VálaszTörlésNa tessék, most én is megkívántam :D
VálaszTörlés