2013. szeptember 29., vasárnap
Almás-fahéjas muffin
Egy rövid bejegyzés egy gyorsan elkészíthető muffinról. :P Reggelire, tízóraira, akár ebéd után is kitűnő desszert. :)
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 cs. vanília cukor
- csipetnyi só
- 1 csapott ek örölt fahéj
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 közép nagyságú alma
- 1-2 ek citromlé
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy edénybe összekeverjük.
A villával felvert tojást elkeverjük a tejjel, olajjal és a citromlével. Kisebb adagokban a lisztes keverékhez csurgatjuk, és simára keverjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a masszába.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A sütés befejezése előtt végezzünk tűpróbát, ha még ragad a tészta akkor pár percig tovább sütjük.
Enyhén porcukorral szórva fogyasztjuk.
Nagyon jól hangzik! De jól esne most egy darab belőle... :)
VálaszTörlésFinom, mi is szeretjük! Az alma kitűnő bele, finom szaftossá teszi.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, a fahéjas alma pedig örök kedvenc és itt az alma szezon:)
VálaszTörlésDe szépségesek! :) Mentem a receptet, gyorsan elkészíthető és nagyon finomnak tűnik! :)
VálaszTörlésHmmm, ez milyen finom lehet, éppen azon filóztam, milyen almás finomságot készítsek! És lám, meg is találtam :-)
VálaszTörlésVittem hetvegere a receptet!
VálaszTörlésEz egy igazán jó recept! Már többször megsütöttem és nagyon finom! :-)
VálaszTörlés