2013. december 30., hétfő
Konfetti
Megmaradt 2 tojásfehérjém a sós kekszektől, lefagyasztani nem szerettem volna, mert már volt vagy 10 lefagyasztott tojásfehérje a mélyhűtőbe, ezért gyorsan belenéztem a mindentudó füzetembe, és pár perc múlva már olvastam is Éva Konfetti receptjét. :) Nem is nézegettem tovább a recepteket, tökéletesnek bizonyult Éva receptje és amíg kisültek a kekszek, már kész is volt a kemény hab, pár perc alatt kinyomtam a sütőpapírra és máris ment a sütőbe. :)
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk fahéj
+ mogyorókrém
Elkészítés:
A tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk.
A fahéjat elkeverjük a darált dióval, és beleforgatjuk a habba.
Két kiskanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapíros tepsire, vagy habzsákba töltjük, és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire.
160 fokra előmelegített sütőben rakjuk és addig szárítjuk, míg a talpa lejön a papírról. Én 20 percet szárítottam a sütőben, majd egy fakanállal kitámasztottam az ajtót, és újabb 10 percet szárítottam. A lezárt és kitámasztott sütőben hagytam kihűlni.
Ebből az adagból 40 darab kb. 4 cm átmérőjű "habcsókom" lett.
Ha kihűltek, akkor kettőt-kettőt összeragasztunk mogyorókrémmel, így 20 darab konfettink lett.
Nagyon jo otlet es erdekesebb is,mint a hagyomanyos habcsok:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet még ilyennel eddig nem találkoztam. Guszta! Nekem most fagyasztóba várakozik vagy 4 tojásfehérje hogy mi lesz belőle még nem tudom? Próbálok kevesebb cukrot enni egy ideig, mert az esküvő, karácsony, névnapok bizony kicsit megemelték a cukorháztartásomat:-))
VálaszTörlésIlyen konfettit erre is fújhatsz a szél hátán! ;-D BUÉK!!!
VálaszTörlésSzuper kis recept, tökéletes fehérje-hasznosításra! :) Pláne mogyorókrémmel töltve! :)
VálaszTörlésBoldog Új Évet kívánok:)
VálaszTörlés