2014. február 20., csütörtök
Búrkifli
Újra a fagyasztott leveles tésztát hívtam segítségül, mint sokszor teszem ha valami finomat gyorsan kell készíteni. :)
Legutóbb, amikor Gabriellánál megláttam a búrkiflit, elhatároztam, hogy legközelebb ezt fogom készíteni leveles tésztából, így íme .... el is készült. :)
Valóban finom, csak a tölteléket ne sajnáljuk belőle. Megeshet, hogy sütés közben kifolyik egy kis töltelék, de sebaj, ha kihűlt meglehet enni így is. ;)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (45 dkg)
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 7 dkg darált dió
- csipet fahéj
+ Tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió
+ porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor.
A fahéjat elkeverjük a darált dióval és óvatosan beleforgatjuk a habba.
A kiengedett leveles tésztát kitekerjük (nekem már eleve ki volt nyújtva), párszor végig megyünk rajta a sodrófával, hogy kb. 3-4 mm vastagságú legyen a téglalapunk.
A tésztát 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, minden négyzet alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük, és kifli alakúra formáljuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük a tejjel hígított tojássárgával és megszórjuk dióval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Guszták lettek! Én is fagyasztott tésztából szoktam sütni a búrkiflit :-)
VálaszTörlésÉn is kérek, én is, én is!!! :) Legközelebb próbáld ki mákkal is, úgy is isteni! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó! Szeretem én is a leveles tésztát:-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, én pont így, diós töltelékkel szeretem a legjobban! :)
VálaszTörlésDe jó, még most vettem észre, hogy megsütötted. Nagyon örülök.
VálaszTörlés