2014. április 16., szerda
Kukorica krémleves chilivel
Egy kicsit hanyagoltam a blogot az elmúlt napokba, és ahogy kinéz egész Húsvét utánig ilyen lesz, nem igazán lesz időm vele foglalkozni. Ezért olyan recepteket hozok, amelyek már egy ideje piszkozatként megvannak írva, csak közzé kell tenni őket. Ez a leves is már elég rég várakozik a listán, a borongós időre tekintve gondoltam találó is lesz most ez a pikáns leves. :)
Hozzávalók:
- 40 dkg (nettó) konzervkukorica
- 1 kis fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldség alaplé
- kevés (1-2 ek) olívaolaj
- só, bors
- szárított csilipehely, ízlés szerint (nálam 1 kk)
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, párszor átforgatjuk és felöntjük az alaplével, majd megszórjuk a szárított csilipehellyel.
Lassú tűzön, lefödve addig főzzük, míg megpuhul a kukorica és az ízek jól összeérnek.
Ezután levesszük a lángról és botmixerrel pépesítjük.
Én nem szűrtem le, de aki azt szeretné, hogy jó sima, selymes legyen a leves, akkor át kell szűrni, hogy ne maradjanak benne héjdarabok.
Hozzácsurgatjuk a pár kanál levessel elkevert tejszínt, visszatesszük a tűzre és egyszer még összeforraljuk.
Mi pirított szalámival tálaltuk, de lehet akár pirított baconnel, frissen reszelt parmezánnal és tortilla chips-el is.
Még hasonlót sem ettem, de tetszik az ötlet! :)
VálaszTörlésFinom leves! Minden fajta krémleves jöhet, nagyon szeretjük:)
VálaszTörlésNemrég ettem barátnőmnél hasonlót, nagyon finom volt!!!
VálaszTörlés