2014. április 11., péntek
Sűrített tejes keksz, csokival és dióval
Volt még egy doboz sűrített tejem, aminek hamarosan lejárt volna a szavatossági ideje, így valamit kezdeni kellett vele.
Emlékeztem, hogy még Trollanyunál láttam kekszet sűrített tejjel, gyorsan rá is kerestem a receptre. Amit módosítottam rajta, hogy nálam nem került joghurt a tésztába, mert nem volt itthon, csak sűrített tej. Csokim sem volt 10 dkg, így egy picit több dió került bele, és kevesebb csoki. Az eredeti receptet Trollanyunál nézhetitek meg, én most a saját változatomat írom le.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni! :)
Hozzávalók:
- 8 dkg puha vaj
- kb. 2 dl édesített sűrített tej
- 30 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 7,5 dkg dió
- 7,5 dkg csoki
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, durvára darált dió) egy tálba szórjuk. Elmorzsoljuk benne a szoba-hőmérsékletű vajat és a sűrített tejjel egyneművé dolgozzuk. Annyi sűrített tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon és jól formázható legyen. Végül az apróra vágott csoki darabkákat is beledolgozzuk.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 2-3 cm-re, mert majd megnőnek.
Tenyerünkkel, vagy egy széles talpú pohárral lelapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, vagy amíg el nem kezd barnulni.
Nyam-nyam, nagyon finom lehet... Jó lenne rágcsálni nekem is. :)
VálaszTörlésNagyon jól sikerültek, örülök, hogy megsütötted és ízlett:)
VálaszTörlés