2014. július 11., péntek
Meggyes-diós muffin
Mondtam már, hogy nem tudunk betelni a gyümölcsös sütikkel, az utóbbi hetekben csak ilyenek készültek nálunk. :) Ez a muffin is olyan finomra sikeredett, hogy kétszer kellett megsütnöm egy hét leforgása alatt.
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1,6 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Tetejére:
- kb. 16 dkg kimagozott meggy
- 12 tk barna cukor
Elkészítés:
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk megolvasztott vajat és a tejet is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fahéjjal és a darált dióval, majd apránként a tojásos masszába keverjük.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, és belekanalazzuk a masszát. A meggyet elosztjuk a tészta tetején, és mindegyre szórunk 1-1 teáskanálnyi barna cukrot.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. végezzünk tűpróbát!
Milyen kis formásak és helyesek, jól esne most egy nekem is ebéd után. :)
VálaszTörlésEgyszerű, gyors és nagyon finom - szeretem az ilyen recepteket. :)
VálaszTörlésDe szép muffinok! Nem is lehet megunni a gyümölcsös sütiket, főleg, ha meggyes. És még diós is!
VálaszTörlés