Hozzávalók a barna tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- 1 ek rum
- 5 dkg vaj
- 5 ek porcukor
- kb. 3 dl tej
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 cs. vaníliacukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 5 ek cukor
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tk olaj
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
A lisztet simára keverjük a tejjel, majd a vaníliás cukrot és kókuszreszelék felét is hozzáadva, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a cukrot és a maradék kókuszreszeléket, végül a vajjal habosra keverjük. Felhasználásig félre tesszük.
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba szórjuk és elvegyítjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a kis kockákra vágott szobahőmérsékelű vajat, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. A tejet csak apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza.
A kekszes alapot 3 egyforma részre osztjuk, majd egy sütőpapíron kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk az egyik tésztadarabot. Krisz egy kiolajozott tepsibe helyezte a kinyújtott lapot, én viszont a sütőpapírral együtt áthelyeztem egy tálcára és ezen raktam össze a süti. Ki-ki döntse el, hogy hogy könnyebb, tepsibe vagy tálcán.
Az első lapra rákenjük a krém felét, majd egy másik sütőpapíron kinyújtjuk a második lapot ugyanakkorára, mint az előzőt. A kinyújtott lapot a sütőpapír segítségével ráborítjuk a krémre, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd rákenjük a megmaradt krémet. Végül beborítjuk a harmadik kinyújtott lappal.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és a süti tetejére kenjük. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.