2014. október 18., szombat
Mézes-mustáros csirkemell
Az utóbbi időben hétköznapokon elég kevés idő jutott főzésre, hisz folyamatosan későre sikerül haza érni az irodából. Ilyenkor megpróbálok mindig valami gyors de azért laktató ételt készíteni vacsorára. Ez a mézes-mustáros csirkemell is a gyors ételek kategóriába sorolható, amit egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! :)
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 ek méz
- 3 ek mustár
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A mézet elkeverjük a mustárral.
A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk. Ráöntjük a mustár-méz keverékét és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a pác a húsdarabokat. Az edényt lefödjük és hűtőbe tesszük fél órára.
A megtisztított sárgarépát és hagymát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd egy serpenyőbe néhány perc alatt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a bepácolt húst, a zúzott fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, végül pedig a tejszínt is hozzáadva, az egészet puhára pároljuk.
Főtt rizzsel kínáljuk.
Forrás innen.
Nagyon tudnám szeretni, guszta !
VálaszTörlésIstenien hangzik és imádom a színét! :-)
VálaszTörlésNapok óta nics aki elvágja egy csirkém nyakát, így aztán ma is másból lett ebéd. Pedig a mézes-mustáros csirkét mi is nagyon szeretjük. :)
VálaszTörlés