Hozzávalók 68 darab (5 cm-es) pogácsához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 10 dkg camember sajt
- 10 dkg vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 1 tojássárga
- 1 dl tejföl
- 0,5 dl tej
Tetejére:
- 1 tojássárga + 1 tk víz
- durvára vágott dióbél
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. A camember sajtot bele is tördelhetjük, vagy akár a nagy lyukú reszelőn lereszelhetjük.
Amikor már a tészta összeállt, 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd hagyjuk, hogy duplájára keljen a tészta.
Ha megkelt a tészta, kiborítjuk a dolgozó felületre és lazán átgyúrjuk. Egy lágy tésztát kapunk ami elég zsíros, ezért nem kell alálisztezni amikor dolgozzunk vele, nem ragad. Esetleg, ha mégis ragadna, akkor egy nagyon kevés olajjal kenjük le a dolgozó felületet.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg a tésztánk el nem fogy.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a pogácsákat és hagyjuk kelni még 15 percet.
A pogácsák tetejét lekenjük a vizzel hígított tojássárgával, megszórjuk kevés durvára vágott dióbéllel, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ez az ízkombináció szuper ötlet, biztosan kipróbálom! :)
VálaszTörlésMajd ha kipróbálod, remélem ízleni fog nektek is. :)
TörlésÉn is imádom a camambert sajtot... :-P Mennyire volt intenzív és felismerhető az ízében a sajt aromája?
VálaszTörlésHatározottan mondhatom, hogy felismerhető a sajt aromája. Nem túl intenzív, csak kellemesen. :)
TörlésNyuszifüllel mi is nagyon szeretjük a camambert sajtot :) Biztosan kipróbálós lesz ez a pogácsa is! :) Ma elkészítettem a diós-csokis süteményt tojásfehérjéből, nagyon fincsi lett! Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésAzta, hogy ez mennyire szuper ötlet!!!
VálaszTörlés