Hozzávalók:
- 80 dkg tőkehal
- 1/2 citrom leve
- só
Hozzávalók a szószhoz:
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 ek mustár
- 1 csapott kk só
- őrölt bors
- 1 tk apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halfilék mindkét oldalát sózzuk, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével, majd egy vajjal kikent hőálló tálba fektetjük.
A szószhoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Levesszük a tűzről, majd több részletben felöntjük a tejjel és simára keverjük. A mustárt is hozzáadjuk, jól elkeverjük majd a lángra visszatéve felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
A szószt a tálba fektetett halszeletekre öntjük úgy, hogy egyenletesen befedje.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Mi is így vagyunk vele, szeretjük, mégis ritkán kerül az asztalra. Sajnos!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, érdemes lenne kipróbálom :-)
Nagyon szeretjük mi is a halat és azt hiszem, az átlaghoz képest többet is eszünk belőle. Kedvemre való ez is, el is mentettem. :-)
VálaszTörlés