2015. május 13., szerda
Brownies + Szakácsmustra 10. forduló
A medvehagymás penne után elkészítettem még egy receptet Stahl Judittól a szakácsmustrára, ezúttal egy desszertet. Már hónapok óta kinéztem Dittinél ezt az egyszerű brownie-t, s hogy most már az alkalom is adott volt, hát elkészítettem. Annyit változtattam rajta, hogy a csokit megolvasztottam és nem darabosan tettem a masszába. Finom lett, gyorsan elfogyott. :)
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 tk sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tk neszkávé
- 1 ek víz
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 marék dió
Elkészítés:
Egy 20 cm-es csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A diót apróra vágjuk (NEM daráljuk, darabosra hagyjuk).
A lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport egy nagyobb tálba szórjuk és elvegyítjük.
A kisebb darabokra tördelt csokit egy kisebb lábasba melegíteni kezdjük. Amikor már félig felolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad a csoki. Langyosra hűtjük.
Egy másik tálba kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, az olajat, a vizben felodott neszkávét és a langyosra hűlt csokit. Ezután több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, és simára keverjük.
Az előkészített formába simítjuk, tetejét megszórjuk a darabos dióval, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 18-20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor jó, ha a tűpróbánál egy kicsit ragad még a közepe.
De jól néz ki a sok dióval!
VálaszTörlés