2015. május 28., csütörtök
Sütőben sült újkrumpli petrezselyemzölddel
Igazából csak egy ötlet, nem is terveztem feltenni a blogra, de mivel nagyon ízlett nekünk, így hát felkerül ide is. :)
A legjobb ha a krumplik dió nagyságúak, de ha nagyobbak, akkor vágjuk őket félbe. Ízesíteni kedvünk szerint tehetjük. Én csak egyszerűen sóval, borssal és kevés piros paprikával, majd a végén apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem. Lehet kaprot, rozmaringot, kakukkfüvet, fokhagymát is használni, tényleg ami van otthon és amit szeretünk.
Hozzávalók:
- kb. 1 kg új krumpli, lehetőleg egyforma nagyságú
- 2 ek vaj
- 2 ek olaj
- só, bors, piros paprika
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd egy tiszta konyharuhára téve megszárítjuk.
Egy nagyobb serpenyőbe felhevítünk 1 ek vajat 1 ek olajjal, majd a krumpli felét beletesszük és 3-4 perc alatt enyhén megpirítjuk.
Ezután beleöntjük egy hőálló tálba a zsiradékkal együtt.
A serpenyőbe újra vajat és olajat hevítünk és hasonló módon megpirítjuk a maradék krumplit is, majd ezt is beleöntjük a hőálló tálba.
Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, piros paprikával, és jól összeforgatjuk, majd előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.
Sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
Nagyon finom, kívül kissé ropogós, belseje pedig puha. Önmagában vagy sült hús mellé kitűnő köret.
Egyszerű, de nagyszerű! Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlés