2015. június 3., szerda
Epres muffin
Nagyon szép és olcsó epret kaptunk a piacon, be is vásároltunk belőle, talán még a kelleténél többet is. ;) Aztán amikor már degeszre ettük magunkat, és lekvár is készült belőle, megmaradt egy kevéske amivel muszáj volt valamit kezdeni, így belekerült ebbe a finom muffin-ba. :) Az eredeti recept szerint 12 darab muffin kellett volna kijöjjön, de nekem csak 8 darabra volt elég a massza.
Nagyon finom, aromás muffin sült ki, ami igencsak gyorsan elillant a tányérról. :D
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 8,5 dkg barna cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 dl tej
+ 10 dkg eper
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz. Tovább keverve, hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat is amíg egynemű lesz a massza. Ezután több részletben, váltakozva hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd 1-1 evőkanál masszát tesszük a kapszlik aljába. Rászórunk kb. 1 kanálnyi apróra vágott epret, majd befödjük 1 kanál masszával. A megmaradt apróra vágott epret elosztjuk a a tészta tetején, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ezután kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk a formába, majd rácsra téve kihűtjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése