2015. november 6., péntek
Tepertőkrém + Blogkóstoló 25. forduló
Mostanában sajnos egyre kevesebb időm jut a blogra, és a különböző bloggerek közti játékokról is lemaradtam, de a blogkóstolóról már nem szerettem volna, ha jelentkeztem. Sherpa blogját sorsolta ki nekem Andi-XSara, a blogkóstoló ezen fordulójának háziasszonya, és miután jó alaposan átnéztem a blogon szereplő finomságokat, a tepertőkrém mellett döntöttem. Egyrészt mert nagyon szeretjük a tepertőt, gyorsan elkészíthető, ami nem elhanyagolható a mai rohanó világban, valamint mindig jól jön egy újabb ízvilágú kence reggelire. :)
Nekünk nagyon ízlett, ajánlom nektek is kipróbálásra!
Hozzávalók:
- 20 dkg darált tepertő
- ízlés szerint 1-2 gerezd áttört fokhagyma
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 ek ketchup
- 1 ek majonéz
- 2 ek puha vaj
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű. :) A hagymát megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Nem kell szeletelni vagy kis kockákra vágni, mert a botmixer majd úgyis pépesíti.
Egy magas falú edénybe teszünk minden hozzávalót, majd a botmixerrel addig turmixoljuk amíg krémes állaga lesz. Ízesítjük sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával, majd alaposan elkeverjük.
Fogyasztásig hűtőbe tartjuk, majd kenyérre kenve fogyasztjuk.
Nagyon guszta krém, egy kis turbózás egyáltalán nem ártott neki:)
VálaszTörlés