2016. április 26., kedd

Sült lazac párolt zöldségkeverékkel


Hónapok óta nem került a blogra semmi ételféleség, így igyekszem gyorsan pótolni ezt a hiányosságot, és máris hozok egy könnyű fogást. Amellett, hogy nagyon egészséges, még finom is és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető. Kitűnő ebéd vagy vacsora ötlet a rohanó hétköznapokra. :)

Hozzávalók 2 adaghoz:

- 2 szelet lazacfilé
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 tk citromlé
- 2 ek. olívaolaj + 1 ek vaj a sütéshez

- 50 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, pagoda karfiol, bébi sárgarépa, sárga sárgarépa, piros paprika)
- 1 ek vaj
- só, bors ízlés szerint
- szükség esetén 0,5-1 dl víz

Elkészítés:

A lazac szeleteket leöblítjük, majd leitatjuk róla a vizet.
Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk kevés citromlével, majd pihentetjük kb. 15 percet.
Ezután kevés olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalukat 3-5 percig sütjük, attól függően, hogy milyen vastagok a lazac szeletek. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a zsiradékot.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 1 evőkanálnyi vajat, majd beletesszük a zöldségkeveréket. Átforgatjuk, hogy mindenhol érje a vaj, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha szükséges, tölthetünk hozzá egy kevés vizet (kb. 0,5-1 dl), majd roppanósra pároljuk.

A lazac szeletet a párolt zöldségkeverékkel tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a vegyes zöldség, no meg a hal is :-)Nagyon finom lehet! A halak nálunk is kedvencek, próbálok is hetente egyszer beiktatni valamilyen halféleség, már amikor sikerül :-)

    VálaszTörlés