Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 szelet lazacfilé
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 tk citromlé
- 2 ek. olívaolaj + 1 ek vaj a sütéshez
- 50 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, pagoda karfiol, bébi sárgarépa, sárga sárgarépa, piros paprika)
- 1 ek vaj
- só, bors ízlés szerint
- szükség esetén 0,5-1 dl víz
Elkészítés:
A lazac szeleteket leöblítjük, majd leitatjuk róla a vizet.
Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk kevés citromlével, majd pihentetjük kb. 15 percet.
Ezután kevés olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalukat 3-5 percig sütjük, attól függően, hogy milyen vastagok a lazac szeletek. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a zsiradékot.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 1 evőkanálnyi vajat, majd beletesszük a zöldségkeveréket. Átforgatjuk, hogy mindenhol érje a vaj, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha szükséges, tölthetünk hozzá egy kevés vizet (kb. 0,5-1 dl), majd roppanósra pároljuk.
A lazac szeletet a párolt zöldségkeverékkel tálaljuk.
Nagyon guszta ez a vegyes zöldség, no meg a hal is :-)Nagyon finom lehet! A halak nálunk is kedvencek, próbálok is hetente egyszer beiktatni valamilyen halféleség, már amikor sikerül :-)
VálaszTörlés