Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 1 cs. sütőpor
- 16 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 1,5 dl erős kávé
Hozzávalók a mázhoz:
- 2 ek cukor
- 2 ek kakaó
- 2 ek víz
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Egy tálba elvegyitjük a lisztet, sót, fahéjat, sütőport és darált diót.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk. Váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a kávét, és egyneművé keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 30x22 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
Előmelegíttet sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A mázhoz a kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel és kis lángon addig kevergetjük amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a vajat is, és amikor már félig felolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad a vaj, és simára keverjük.