Aleda, köszönet a receptért!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg (barna)cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 dl kefir
- 1 dl olaj
- 1 nagyobbacska alma
- 5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
Tovább keverve, váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kefirt, majd az olajjal is egyneművé keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a diót és a reszelt almát.
Sütőpapírral bélelt, 25x30 cm nagyságú tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Teljesen kihűtjük, majd tetejét megszórjuk porcukorral, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Nagyon guszta én is tudnám szeretni!:-))
VálaszTörlés