Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 18 dkg cukor (eredeti receptben 25 dkg)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 1/2 cs. sütőpor
- 28 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéből a sóval együtt kemény habot verünk.
A tojássárgát a cukrokkal habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd váltakozva a tejet és sütőporral elkevert lisztet.
Egyneművé keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot is.
Két részre osztjuk a masszát és az egyik felében belekavarjuk a kakaóport és 1 ek tejet.
Ezután a két masszát váltakozva belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Párszor a pulthoz ütögetjük, amíg egyenletesen elhelyezkedik a massza a tepsibe, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, akkor egy pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk belőle, enyhén megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Az én tepsim 20x24 cm-es volt, és túl magasra nőtt a sütemény, ezért javaslom egy kicsit nagyobb tepsi használatát.
Semmi baj, van ez így, hogy az ember kifut az időből :-) Gyorsan beletettem a sütidet az összesítőbe, talán nézik még....
VálaszTörlésKöszönöm szépen, rendes vagy! :)
TörlésJó kis süti, sajnálom, hogy lemaradtál, de szerencsére mégis megoldódott a helyzet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés