2017. november 9., csütörtök
Diós-almás szelet
A férjem almás süteményt kívánt, de nekem nem volt kedvem lapokat nyújtani a pitéhez, ezért erre a gyorsan elkészíthető diós-almás szeletre esett a választásom. Amilyen könnyen és gyorsan összeállítható ez a sütemény, pont olyan könnyen és gyorsan elillan a tányérról. :)
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tk vanília paszta vagy 1 cs. vaníliás cukor
- 30 dkg reszelt alma (2-3 db)
Elkészítés:
Egy tálba elkeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a diót.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Nekem két és fél almára volt szükségem a 30 dkg reszelt almához, ezért a megmaradt felet kis kockákra vágtam, amit majd a sütemény tetejére szórunk. Ez akár el is hagyható.
A tojást habosra keverjük a cukorral és vaníliapasztával, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát, a levével együtt, és egyneművé keverjük.
Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (30x22 cm) simítjuk. Rászórjuk az almakockákat, kicsit belenyomkodjuk a masszába, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb.25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Recept ötlete innen.
Megsütöttem a diós-almás szeletedet :-) Nagyon finom lett, gyorsan elfogyott :-) Köszi a receptet!
VálaszTörléshttp://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/11/almas-dios-szelet-csokimazzal.html
Nagyon örülök neki, és szívesen! :) Megyek és megnézem nálad is.
Törlés