Hozzávalók:
- 1 alma
- 10 dkg cseresznye
- 17 dkg durumliszt
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg eritrit
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- kb. 1,5-2 dl natúr joghurt
Elkészítés:
Az almát megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházát kivájjuk, majd kisebb kockára vágjuk.
A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
A tészta száraz hozzávalóit egy nagyobb edénybe szórjuk és elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat és a joghurttal együtt egyneművé keverjük.
Egy sütőpapírral bélelt, 24x20 cm nagyságú tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd rászórjuk a cseresznyét és az almakockákat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Tipp: A sütemény finom búzaliszttel is elkészíthető.
Eritrit helyett használhatunk kb. 15 dkg kristálycukrot.
Nagyon guszta szeletek! Ügyesen megmentetted a maradék gyümölcsöket, finom lehetett :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésFinom lehet! Rendes liszt esetében a cukor/eritrit adag változik? Köszönöm a választ!
VálaszTörlésKedves Zsoka, köszönöm szépen! A kérdésedre válaszolva, az eritrit édesítő ereje gyengébb mint a répacukoré, ezért kb. 40-al többet kell belőle használni a süteményekhez. Ezért is írtam, hogy ha kristálycukrot használunk eritrit helyett, akkor elég a 15 dkg. Ez természetesen ízlés kérdése, ha édesebben szeretitek a sütiket, akkor nyugodtan tehetsz több cukrot bele.
Törlés