Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg paradicsom
- 40 dkg csirkemell filé
- 1-2 ek kókuszolaj (vagy olívaolaj)
- 1 vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- bors, só ízlés szerint
- 45 dkg zöldborsó
- 2 tk sűrített paradicsom
- 3 dl házi paradicsomlé
Elkészítés:
A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Kivesszük a vízből, állni hagyjuk egy kicsit, amíg annyira hűl hogy megtudjuk fogni, majd lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.
A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a csirkekockákat a fűszer.
Egy serpenyőbe 1 evőkanál kókuszolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.
Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot egy kevés olajjal.
Hozzáadjuk a paradicsom kockákat, párszor átkavarjuk, majd az előresütött csirkekockákat is hozzáadjuk. Izésítjük szárított kakukkfűvel, füstölt paprikával és az áttört fokhagymával. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet és a paradicsompasztával jól elkavarjuk. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, összeforgatjuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Megkóstoljuk, és ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése