Ha hagyományos hozzávalókból készítenéd el, ajánlom a blogon szereplő almás-fahéjas morzsás muffint.
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 12,5 dkg zabpehelyliszt (kávédarálón porrá darált zabpehely)
- 11 dkg eritrit
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 0,8 dl olívaolaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 bögre kockára vágott alma (kb.14 dkg)
Tetejére: - 2 dkg darabosra vágott dió
Elkészítés:
Egy tálba szórjuk a liszteket, az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót, majd elvegyítjük.
Egy másik tálba krémesre keverjük a tojást az olajjal. Kisebb fokozatra állítsuk a mixert, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt héját.
Ezután egy spatulával, több részletben hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül pedig óvatosan beleforgatjuk az alma kockákat is.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba. Ügyeljünk arra, hogy ne rakjuk tele a papírkosárkákat, csupán két-harmadáig.
Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell a mélyedéseket.
A darabosra vágott diót a muffin formába eloszlott massza tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Ezután kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk a formába, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Guszta, finom lehet az összetevőket olvasva!
VálaszTörlés