Most, hogy nehéz időket élünk, és az élesztő hiánycikk, egy olyan receptötlettel jövök, amihez nem szükséges az élesztő, mégis jól tudja helyettesíteni a reggelire megszokott kalácsot vagy péksütit. :) Egyszerűen elkészíthető ez a hajdinás-banános muffin, amihez most hajdina-és zabpehelyliszt keverékét használtam, így még a gluténmentesen étkező személyek is elkészíthetik/fogyaszthatják.
Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára jó választás lehet egy bögre tejes kávéval. :)
- 19 dkg hajdinaliszt
- 6 dkg zabpehelyliszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 4,5 dkg puha vaj
- 12,5 natúr krémsajt (Philadelphia)
- 15 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 1/2 tk vanília paszta
- kb. 2-3 érett banán (22 dkg)
Elkészítés:
A száraz hozzávalók egy tálba mérjük és elvegyítjük.
Egy másik edénybe habosra keverjük a puha vajat a krémsajttal, majd tovább keverve hozzáadjuk a barna cukrot is. Ezután az egész tojást és a vaníliát is hozzáadva tovább habosítjuk.
A pépesített banánt is hozzáadjuk és egynemű masszává keverjük.
Egy spatulával hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, és elosztjuk a masszát a kapszlikba. A mélyedéseket csak két-harmadig töltjük meg.
Megj.: Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell a mélyedéseket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Ezután kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk a formába, majd rácsra téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése