2011. szeptember 22., csütörtök
Ekler fánk
A hétvégén felidéztük az egyetemi éveket (milyen rég is volt :P), és akkor jutott eszünkbe a csokis ekler fánk. Az akkori lakótársamnak volt nagy kedvence, a nagymamája készítette és valami csodás íze volt... ugye nem kell mondjam, hogy velünk is megszeretette :)
Megkívántuk, így elkészítettem.....
Lényegében bármilyen krémmel lehet tölteni, én most csokis pudinggal töltöttem, de lehet akár gesztenye krémet, vanília krémet, tejszínt....bármit használni.
Hozzávalók:
- 125 dkg vaj/margarin
- 125 dkg viz
- 125 dkg liszt
- csipetnyi só
- 4 tojás
Krémhez:
- 1 csomag csokoládés puding
- 400 ml tej
- ek cukor
- 5 dkg margarin
Mázhoz:
- 3 ek porcukor
- 1 ek olaj
- 1 csapott ek kakaó
- 3 ek forró viz
Elkészítés:
A vizet a vajjal meg a sóval felforraljuk. Amikor forr, akkor hozzáadjuk egyszerre az egész lisztet, majd állandó kavargatás mellett addig fözzük, amíg az edény falától levállik (csupán 1-2 perc). Levesszük a tűzről, egy kicsit állni hagyjuk, majd egyenként hozzákavarjuk a tojásokat.
Arra figyeljünk, hogy alaposan ellegyen kavarva a tojással, és csak utána adjuk hozzá a következőt.
Sütőpapíros sütőlemezre nyomózsák segítségével 5-6 cm hosszú csíkokat nyomunk, egymástól távol mert jól megnőnek.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek a fánkok elkészítjük a pudingot, majd a végén hozzáadunk egy kis margarint.
Amiután a fánkok kihültek, a tetejüket lekenjük a kakaó mázzal, majd egy éles késsel levágjuk a tetejüket (jó üregesnek kell lennie), megtöltjük a pudinggal és rátesszük a csoki mázos kalapokat.
Én is megkívántam :))
VálaszTörlésÜgyes vagy,szépek lettek!
VálaszTörlésIsteni finom, szoktam én is készíteni ilyet, pillanatok alatt elfogy:) Milyen jó néha nosztalgiázni:)
VálaszTörlésMicsoda finomság, nagyon guszta. :)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, lányok :)
VálaszTörlés