2011. szeptember 26., hétfő
Teli tál 2 (tökös változat)
Egy újabb, férjem által elkészített receptet szeretnék feltenni a blogra. :)
A múltkori teli tál után, most egy újabb egytál étel tökös változatban.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej lila hagyma
- 2 darab nagyobb krumpli
- kb 1/2 kg tök
- 1 paradicsom
- 1 alma
- 4 cikk fokhagyma
- kapor
- só, bors,
- 300 ml házi paradicsomlé
- 3 tojás
- 10 dkg bacon szeletek
- kevés turó
- olaj
Elkészítés:
Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát, krumplit, tököt és megmossuk.
A tököt legyaluljuk és összekeverjük az apróra vágott kaporral.
A lila hagymát szeletekre vágjuk, és egy kiolajazott tüzálló edénynek az aljára rakjuk, és megszórjuk az apró fokhagyma darabkákkal, majd erre rá pakoljuk a karikára vágott krumpli szeleteket. Megsózzuk, borsozzuk, majd mindegyik krumpli karikára egy-egy paradicsom szeletet helyezzünk, majd erre jön a kapros tök. Elsimítjuk, és leöntjük kb. 150 ml házi pardicsomlével. Jöhet egy újabb krumpli réteg, hagyma szeletek, majd rá az alma szeletek. Leöntjük paradicsomlével, majd betakarjuk a bacon szeletekkel. Felverjük a 3 tojást, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a tetejére, majd megszórjuk egy kis túróval.
Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Ha már jól megfött akkor levesszük az alufóliát és visszatesszük 5 percre, hogy a jól piruljon meg.
Nagyon ügyes a férjurad. Te voltál a kukta? Nagyon finom lehetett guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta:) Nekem nagyon bejönne ez a tökös tál, mindent szeretek, ami tökös.
VálaszTörlésNem semmi a férjed :)) Gratula hozzá!!
VálaszTörlésSzámomra megunhatatlan a tök! nagyon guszta!!!
VálaszTörlésGratulálok a férjedhez. Nagyon finom ételt készített. :)))
VálaszTörlés@Éva, köszönjük! Én csak leültem a megterített asztalhoz és egy jó ízűet ettem, még mosogatnom sem kellett. :)
VálaszTörlés@Trollanyu, szerintem próbáld ki, ízleni fog!
@Panna, köszi :)
@Mellissina, én is megtudnám enni minden nap a tökök :)
@Petra, köszönjünk! :)