2013. április 29., hétfő
Lime-os vajas keksz
Finom, aromás és ropogós keksz. Tökéletes délutáni nassoláshoz, akár kirándulásra. Könnyen és gyorsan megvan, leszámítva a hűtőbe való pihentetést még 10 percet sem kell foglalkozni vele. :)
Recept Lúdanyótól.
Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 1,5 dkg keményítő
- csipetnyi só
- 17 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 lime reszelt héja
- 1 lime leve
- 1 ek vaníliaesszencia
+ Hempergetéshez: - porcukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sóval.
Lereszeljük a lime-ok héját és kifacsarjuk egy lime levét.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt lime héjat és levet.
A vajas masszához hozzágyúrjuk a lisztet és a vaníliakivonatot.
Folpackba csomagolva, 2 darab 3 cm átmérőjű hengert formálunk a tésztából és hűtőbe tesszük őket kb. 1 órára (de akár egész éjszakára is).
Ezután kivesszük a hengereket a hűtőből és kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem kell megvárni, hogy megbarnuljon a keksz, ha az aljuk kezd világosbarna lenni, akkor kivehetjük a sütőből.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorba hempergetjük.
A lime-tól nagyon kis üde kekszek lehetnek, tetszik! :)
VálaszTörlésFinom lehet a lime-al! Kipróbálós:-)
VálaszTörlésNagyon finomnak tűnik:) Majdnem ugyanolyan, mint a citromos rozmaringos keksz, az nagyon jó volt. A lime-ot is nagyon kedveljük mindenben:)
VálaszTörlésLimes kekszet még nem készítettem, de majd arra is sor kerül!:-)
VálaszTörlés