2013. július 12., péntek
Boszorkányhab
Egy nagyon kedves ismerősünktől kaptunk egy kisebb vedernyi málnát, s miután jól megraktuk vele a pocakunkat, nekiláttam elkészíteni a már rég tervbe vett málnahabot.
Nagyon egyszerű az elkészítése, kivárni hogy jól lehűljön az már sokkal nehezebb feladat. :D Finomra sikerült, és igen jó hűsítő is volt a melegben. :)
Ezzel a poharas desszerttel szeretnék jelentkezni Éva játékára , hátha a Fortuna mellettem lesz. :D
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 4-5 ek porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg málna
Elkészítés:
A málnát leöblítjük és megszárítjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Ha darabosra szeretnénk, akkor csak simán villával áttörjük.
A málnavelőt átlehet passzírozni is, hogy a magok ne érződjenek, én nem tettem.
A tojásfehérjéket csipet sóval félkemény habbá verjük.
Evőkanalanként, állandó verés közben hozzáadjuk a porcukrot is és kemény habot verünk belőle.
Az áttört málna felét beleforgatjuk a habba és pár másodpercig hagyjuk forogni a habverőt, majd a többi málnavelőt is beletesszük és összekeverjük a habverővel.
Tálkákba vagy poharakba töltjük és mélyhűtőbe téve 2-3 óra alatt kihűtjük. Mi csak másfél óráig bírtunk várni, így is finom volt, de azért jobb kivárni 3 órát. :)
Málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Ó hogy miért is nincs nekünk ilyen kedves ismerősünk?:) Biztos hogy én is ilyen habot készítettem volna mert nagyon szeretem. Nagyon guszta!
VálaszTörlésTetszik, ha Csenge valamelyik nap hagy ennyit málnát a bokron, biztosan kipróbálom! :)))
VálaszTörlésNagymamám ribizlivel csinálta, úgy is isteni!
VálaszTörlésHm, finom lehet ribizlivel is. Kifogom próbálni. :)
TörlésEperrel sem rossz ! 😋
VálaszTörlés