2013. augusztus 19., hétfő
Fahéjas keksz
Ez a keksz is olyan, amit nagyon sok blogger kipróbált már, és mindenki csak dicsérte. Legutóbb Évánál láttam, és mivel szeretjük a fahéjat, elmentettem és vártam a megfelelő pillanatot az elkészítésére. A hétvégén el is jött az ideje, és én is állíthatóm, hogy finom a keksz. :) Aki szereti a fahéjat, az nem fog csalódni benne. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 2 nagy tojás
- 20 dkg (barna)cukor
- 20 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek vanília kivonat
Hozzávalók a hempergetéshez:
- 4 ek kristálycukor
- 2 ek fahéj
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a puha vajat és vanília kivonatot is hozzáadva jól összekavarjuk.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, fahéjjal és sóval, majd a tojásos keverékhez adjuk, és jól formázható tésztát gyúrjunk belőle.
A hempergetéshez való cukrot és fahéjat elkavarjuk.
Diónyi nagyságú golyókat formálunk (nálam 20 g-os) és meghempergetjük a fahéjas cukorba.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egy kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben egy kicsit terülni és nőni fognak. A recept nem írta, de én egy kicsit lelapítottam őket.
180 fokra melegített sütőben kb. 6-8 perc alatt készre sütjük. Akkor van meg, ha picit megszínesedik az alja és a keksz itt-ott kirepedezik.
Nekem ebből az adagból 50 darab keksz lett, és 2 nap alatt elfogyott. :) De, jól záródó dobozban több napig is eláll(na), ha nem etetné úgy magát. :P
Mi szeretjük a fahéjat, biztos a siker. Le is vennék egy kóstolót:-)
VálaszTörlésEzt en is keszitettem mar:)Isteni:)Bocsi az ekezethianyert:)
VálaszTörlés