2013. augusztus 21., szerda
Szilvás Pavlova torta
Ez a torta is még tavalyról való, és ez volt az első próbálkozásom, ami a Pavlova tortát illeti. Mondhatom, hogy jól sikerült, kár volt tartani tőle. :) Kívül ropogós, belül krémes, a tejszínnel és a savanykás gyümölccsel jól kiegészítették egymást. Talán egy picit édes volt nekem, de a férjem azt mondta, hogy ez így tökéletes.
Hozzávalók:
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vanília
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 evőkanál citromlé
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 dl tejszín
- pár szem szilva
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a citromlével félkeményre verjük.
Óvatosan, kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot, közben folyamatosan verve tovább a habot. Az utolsó kanál cukorhoz hozzákeverjük a keményítőt, majd addig verjük a habot amíg kemény, fényes hab nem lesz. (Ha felfordítjuk az edényt, a hab nem szabad kiesen!)
Egy lapos tepsibe sütőpapírt teszünk és egy tortaforma alja segítségével egy kört rajzolunk. A masszát a körbe halmozzuk, elegyengetjük úgy hogy egy kis pereme legyen és egy kis mélyedés a középen.
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, majd amikor betettük a tepsit a sütőbe vegyük vissza a hőfokot 110 fokra és kb. 1 óra alatt megsütjük/szárítjuk.
Ezután lezárjuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a habot.
Ha már teljesen kihűlt a hab, a hideg tejszínt keményre verjük és ráhalmozzuk a torta közepén kialakított mélyedésben, eligazítjuk egy kicsit, majd szilvával (vagy bármilyen idénygyümölccsel) díszítjük.
Nagyon jól néz ki a tortád! Biztosan finom volt, én még nem ettem ilyet :)
VálaszTörlésMesésen néz ki.Gratulálok,én is megkóstolnám
VálaszTörlésHűha :)))- nagyon csurog most a nyálam,
VálaszTörlésmég sosem készítettem pavlovát, de majdcsak rászánom magam egyszer.
Nagyon szép lett, szilvával még nem ettem, de isteni lehet úgy is:) Nekem is túl édes, én mindig csökkentem a cukrot:)
VálaszTörlésNagyon szép és finom lehetett! Ez a torta ami még várat hogy kipróbáljam , eddig nem mertem elkészíteni!
VálaszTörlésSzilvával még nem ettem én sem, de talál vele. A savanykás íze ellensúlyozza a habcsók édességét. Na, hát édes a habcsók:-)
VálaszTörlésGyönyörű és ráadásul elsőre, nagy-nagy gratula! :)
VálaszTörlésÉn sem készítettem még soha Pavlovát, de jó lenne kipróbálni, mert a tied gyönyörű:)
VálaszTörlésLányok, köszönöm szépen a kedves hozzászólásokat! :)
VálaszTörlés