2013. augusztus 23., péntek
Brokkolis teli-tál
Nagyon szeretjük az egytálételeket, bármikor szívesen készítjük és fogyasztjuk is. :) Bármilyen zöldségből, húsból lehet készíteni és rengeteg féle képen lehet variálni. Ez a brokkolis változat is nagyon finom és igen laktató.
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg krumpli
- 50 dkg brokkoli
- 35 dkg borsó, sárgarépa és kukorica zöldségkeverék (fagyasztott)
- kb. 2 arasznyi házikolbász
- 4 tojás
- 2,5 dl főzőtejszín
- 15 dkg sajt
- só, bors
- csipetnyi szerecsendió
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk és megmossuk, majd ujjnyi vastag karikára vágjuk. Enyhén sós vízbe kb. 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Tálba tesszük, sózzuk, illetve borsozzuk.
A brokkolit szedjük rózsáira és sós vízbe főzzük roppanósra, majd tegyük jeges vízbe, hogy ne veszítsen a színéből. Szűrjük le.
A zöldségkeveréket kevés vajon pároljuk pár percig.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és szórjunk meg a zsemlemorzsával.
Az előfőzött krumpli szeletekkel rakjuk ki a tál alját, majd erre helyezzük rá a kolbászkarikákat. Rátesszük a brokkolirózsákat és a zöldségkeveréket és egyenletesen elosztjuk.
A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és kb. 5 dkg reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.
Tetejére szórjuk a többi reszelt sajtot és 200 °C fokos sütőben kb. 30-35 percig süssük.
Nagyon szeretném azt hiszem:)
VálaszTörlésMi is:) A brokkolit meg különösen szeretjük, ez is egy nagyon jól sikerült egytál étel:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésÉn is szeretem az egytálételeket. Ez a brokkolis is nagyon jól néz ki, finom, laktató.
VálaszTörlés