2013. október 17., csütörtök
3 Bit szelet (sütés nélkül)
A netten keresgélve valami karamellás süti után, megakadt a szemem Citromhab 3 bit szeletén. A receptet elolvasva nagyon megtetszett, minden hozzávaló megvolt itthon, így a hétvégén el is készült. :) Amit változtattam rajta, hogy én nem daráltam le a kekszet, hanem egészbe hagytam, és minden réteg közé került egy sor keksz.
Nagyon finom volt, máskor is elkészítem majd. :)
Köszönjük Citromhab! :)
Hozzávalók a "lapokhoz":
- 30 dkg vajas keksz (nálam Petit Beurre)
Hozzávalók a karamell réteghez:
- 15 dkg barna cukor
- 4 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
Hozzávalók a pudingos réteghez:
- 1 cs. vaníliás puding (40 g)
- 4 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 5 dl tej
- 1 tk vanília esszencia
- 5 dkg vaj
Hozzávalók a tejszínhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs. habfix
+ Tetejére: - csokoládéreszelék
Elkészítés:
A karamellhez a cukrot, vajat és tejszínt, egy vastag falú edénybe mérjük. Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként belekavarva, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ez kb. 15-20 perc. Ezután levesszük a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A vaníliakrémhez a száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd a 2 tojássárgával és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk. A maradék tejet felforraljuk, hozzácsurgatjuk a pudingporos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vanília esszenciát és a vajjal együtt simára keverjük, félretesszük.
Egy közepes nagyságú tepsi alját (nálam 20x28 cm) kirakjuk keksszel.
Rákenjük a még langyos karamellt. Befedjük egy sor keksszel, majd erre rásimítjuk a langyos vanília krémet. Egy újabb sor keksz következi, majd ennek a tetejére a habfixálóval kemény habbá vert tejszín kerül.
Megszórjuk reszelt csokoládéval és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Nálunk egész éjszaka hűtőbe volt, csak másnap szeleteltük.
Ezt most nagyon kár volt megnéznem mert már napok óta krémes sütire vágyom.Nagyon guszta ! Nem tudom hogy miért de én a habfixálót nem tudom használni már kétszer megjártam vele. Ó de nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésÉva, nekem ez volt az első alkalom, hogy habfixálót használtam. Akkor tettem a tejszínbe, amikor már közepes kemény volt, és semmi gond nem volt vele. Remélem következőkor majd jobban sikerül Neked is! :) És igen, nagyon finom volt. :)
TörlésHú, ez nagyon finom lehet! A Hulala tejszín tartós, habfixáló nélkül is, viszont nem valami egészséges. A tejszínekkel mindig bajban vagyok, hogy milyet is vegyek. Te milyet használsz?
VálaszTörlésHajni, most én is Hulalat használtam, habár tudom, hogy nem valami egészséges. Én sem tudom, hogy milyen tejszínt kéne vegyek, hogy jó legyen minden szempontból. Inkább próbálok kevés tejszínes sütit készíteni, de néha azért mi is megkívánjuk. :)
TörlésBiztosan isteni finom, látszik rajta:) Most annyira kívánok valami nasit és semmi nincs itthon, amit én is ehetnék, ez kínzás.
VálaszTörlésSajnálom, hogy ilyen nehéz az új étrenddel, de biztos vagyok benne hogy kitalálsz valami finomságot magadnak! :)
TörlésMesés
VálaszTörlés:)
TörlésEz csodaszép lett, fantasztikusan néz ki, ahogy elkülönülnek a rétegek. Csak csorog a nyálam :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marka! :) Most már az én nyálam is csorog, elfogyott.... :D
TörlésAhhhh......., ez a "feltétlenül-muszáj" kategória felsőfoka! Mentve! :)
VálaszTörlésOlyan régóta tervezem.....meggyőztél!
VálaszTörlésGyönyörű és biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon finom is! :) Nálam is felvéve az elkészítendők közé! :)
VálaszTörlés