2013. október 16., szerda
Húsleves másként + Blogkóstoló 12. forduló
A hétvégén húslevest készítettem egy kicsit másképp, mint ahogy már megszoktuk. Gyorsabban is elkészül, és ami még fontos, hogy a sok zöldség meg hús sem vesz kárba. Én eddig soha nem tettem a tányérba zöldséget vagy húst, csak tésztával szerettem, így ha nem készült boeuf (böf )saláta vagy sóba-főtt, biza megesett, hogy kidobtuk a finom zöldséget, vagy a megmaradt húst. Amikor megláttam Hajniéknál a húsleves eme elkészítési módját, tudtam, hogy hamarosan nálunk is elkészül.
Szombaton amíg rotyogott a leves, egy kicsit leültem a gép elé és nézegettem a blogokat, amikor megláttam, hogy Teller-cake, a blogkóstoló újabb fordulójának háziasszonya, pont Hajniék blogját sorsolta nekem. :) Nagyon megörültem, mert az egyik kedvenc blogom, szinte nap mint ellátogatok hozzájuk, és már sok mindent kipróbáltam tőlük. Sőt, a blogkóstolónak köszönhetően ismertem meg őket pont egy éve. :)
Így ez a leves készítés pont kapóra jött, ez az első forduló, hogy már a sorsolás napján el is készült a kiválasztott étel (akaratom ellenére :P), de ha az időm engedi, akkor készítek majd egy desszertet is.
Hajni, köszönöm az öltelet és sok jó receptet! Teller-cake, neked köszönöm a játékot! :)
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3-4 nagyobb szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyemgyökér
- 1/2 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- só, őrölt és szemes bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, mossuk és sós hideg vízbe feltesszük főni. Amikor már fő, leszedjük a habját a tetejéről. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fűszertojásba zárt borsószemeket, a kicsumázott és kettőbe vágott paprikát, majd takarékon lefödve tovább főzzük.
Közben a zöldségeket megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Amikor a hús megfőtt, kiszedjük a levesből és félretesszük.
A leveshez adjuk a lereszelt zöldséget és puhára főzzük. Ezután kiszedjük a hagymát, paprikát és a fűszertojást.
A húst leszedjük a csontról, falatnyi darabokba vágjuk és visszatesszük levesbe. Pár perc alatt összeforraljuk, utóízesítjük sóval és őrölt borssal.
Tálaláskor tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.
De gyorsak vagytok, már mindenhol kész ételek vanak, még csak most sorsoltak:) finom lehet a húsleves így is, én nagyon ritkán főzök, inkább csak ünnepekre.
VálaszTörlésNekem szerencsém volt most. :) Ha nem Hajniékat kapom, akkor biztos, hogy még váratna magára a bejegyzés. :)
TörlésMilyen jó! Kíváncsi voltam mit választasz tőlünk:-) ügyes vagy, hogy ilyen hamar elkészítetted. Örülök, hogy ízlett nektek. Egészségetekre!
VálaszTörlésNagyon finom volt Hajni! Köszönjük szépen! :) Ha lesz időm, akkor még készítek egy sütit is, több vár az elkészítésre. :)
TörlésNagyon finom levest készítettél, jó választás! :) Így valóban elfogy a zöldség és a leveshús is garantáltan! :)))
VálaszTörlésEzután többször fog így készülni a leves, nagyon ízlett. :)
TörlésNagyon jól választottál és micsoda érzékkel tudtad, hogy honnan kell kóstolnod! ;-) Köszönöm, hogy velem játszol! :)
VálaszTörlésÉn köszönöm a játékot! :)
Törlés