2014. június 25., szerda
Cseresznyés-túrós rétes
Amikor a vargabélest készítettem, maradt meg pár réteslapom, amit lefagyasztottam, s az elmúlt hétvégén kezem ügyébe kerülve, gondoltam kiengedem és készítek egy finom túrós rétest vele. :) Volt egy kis cseresznyém is, így az is került bele. Nagyon finomra sikeredett, úgy hogy hamarosan újra elkészül, csak akkor meggyel vagy barackkal. ;)
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 8 darab réteslap
- 40 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 12 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- olaj
- 4 ek búzadara
- kb. 35-40 dkg cseresznye
Elkészítés:
A túrót áttörjük egy villával, majd összekeverjük a tejföllel, tojássárgával, cukrokkal és a citromhéjjal.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz forgatjuk.
Egy nedves konyharuhára a réteslapokat kiterítjük, majd egyenként megkenjük kevés olajjal és 4 lapot egymásra teszünk. Az utolsó lap tetejét nem kenjük meg olajjal, hanem rászórunk 1 ek búzadarát majd rásimítjuk a túró felét. Tetejét kirakjuk a kimagozott cseresznye felével, újra megszórjuk 1 ek búzadarával, és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd a többi réteslappal és is ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kihűtjük, srégen felszeleteljük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon szépek lettek! Épp ma sütöttem én is rétest, szintén kész lapokból. Nálam mákos-meggyes, túrós-meggyes és almás készült :-)
VálaszTörlésHmmmmmmm, nyami :-)
VálaszTörlés