2014. június 25., szerda
Cseresznyés-túrós rétes
Amikor a vargabélest készítettem, maradt meg pár réteslapom, amit lefagyasztottam, s az elmúlt hétvégén kezem ügyébe kerülve, gondoltam kiengedem és készítek egy finom túrós rétest vele. :) Volt egy kis cseresznyém is, így az is került bele. Nagyon finomra sikeredett, úgy hogy hamarosan újra elkészül, csak akkor meggyel vagy barackkal. ;)
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 8 darab réteslap
- 40 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 12 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- olaj
- 4 ek búzadara
- kb. 35-40 dkg cseresznye
Elkészítés:
A túrót áttörjük egy villával, majd összekeverjük a tejföllel, tojássárgával, cukrokkal és a citromhéjjal.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz forgatjuk.
Egy nedves konyharuhára a réteslapokat kiterítjük, majd egyenként megkenjük kevés olajjal és 4 lapot egymásra teszünk. Az utolsó lap tetejét nem kenjük meg olajjal, hanem rászórunk 1 ek búzadarát majd rásimítjuk a túró felét. Tetejét kirakjuk a kimagozott cseresznye felével, újra megszórjuk 1 ek búzadarával, és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd a többi réteslappal és is ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kihűtjük, srégen felszeleteljük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Címkék:
búzadara,
cseresznye,
réteslap,
tehéntúró,
tehéntúrós recept,
túró,
túrós sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szépek lettek! Épp ma sütöttem én is rétest, szintén kész lapokból. Nálam mákos-meggyes, túrós-meggyes és almás készült :-)
VálaszTörlésHmmmmmmm, nyami :-)
VálaszTörlés