Egy egyszerű gyümölcsös sütemény, amit bátran ajánlok, ha egy finom és gyors süteményre vágynátok. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 2 ek durumliszt (4,5 dkg)
- 4 ek hajdinaliszt (7,5 dkg)
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
- 5 tojás
- 7 ek eritrit ( 12 dkg)
+ 10 dkg magozott cseresznye
+ 13 dkg magozott sárgabarack
+ 1 ek durumliszt
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd megszórjuk 1/2 evőkanál durumliszttel, és elkeverjük.
A cseresznyét is megmossuk és kimagozzuk, majd megszórjuk 1/2 evőkanál durumliszttel. Elkeverjük, hogy teljesen befedje a liszt a cseresznye szemeket.
Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport, és elvegyítjük.
A tojásokat az eritrittel habbá keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik.
Ezután a lisztes keveréket kanalanként adagolva, egy spatulával óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk a masszát és rászórjuk a cseresznyét és sárgabarackot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Kihűtjük, por eritrittel megszórjuk és szeleteljük.