2020. május 29., péntek

Fahéjas csíkos kalács teljes kiőrlésű lisztből



Nem terveztem közzé tenni ennek a fahéjas csíkos kalácsnak a receptjét, hisz van már egy nagyon hasonló csíkos kalács a blogon. A már szereplő kalács kakaóval volt ízesítve/színezve, most pedig fahéjat tettem bele, és annyira finom, puha és foszlós lett, hogy úgy döntöttem, mindenképpen a blogon a helye. Nekünk nagyon ízlett. Amióta teljes kiőrlésű lisztet használok, bátran állítom, hogy ez a fahéjas csíkos kalács sikerült a legjobban, ez volt a legfoszlósabb. Ezért, ha szeretitek a foszlós kalácsot és a fahéjat sem vetitek meg, akkor mindenképpen ajánlom nektek is. Jó nagy kalács sült ki, harmad napra is maradt pár szelet belőle, de nem száradt ki, pont úgy tudtuk élvezni mint első nap. :)

Amennyiben a kakaós változatát készítenéd el, a receptet itt találod, ha pedig finom liszttel készítenéd el, a recept itt olvasható.

Hozzávalók:

- kb. 3 dl langyos tej
- 1 tojás
- 1,5 ek méz
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 43 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg búzasikér
- 2,5 dkg friss élesztő
- 5 dkg vaj

+ 2 ek őrölt fahéj
+ 2,5 ek víz

Megj: A tej mennyisége változhat a liszt minőségétől, akár a tojás nagyságától. Ha kézzel dagasztunk vagy nagyon párás a levegő, akkor kevesebb tej szükséges hozzá.

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz

Elkészítés:

2,5 dl langyos tejet a mixer táljába öntünk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a mézet, rászórjuk a citrom reszelt héját, a sót, a lisztet és búzasikért, valamint rámorzsoljuk a friss élesztőt. A dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni a tésztát, majd szükség esetén, több részletben hozzáadunk a megmaradt 0,5 dl tejből (esetleg többet is, ha szükséges).
Amikor már a tészta összeállt, 2-3 részletben hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
Egy közepesen kemény, könnyen kezelhető tésztát kell kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel.)

Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd a tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Az egyik tésztadarabot cipóvá formázzuk és egy vékonyan kiolajozott edénybe helyezzük, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A másik tésztadarabot visszatesszük a mixer táljába, hozzáadjuk a vízzel elkevert fahéjat, és jól összedolgozzuk. Ezután egy vékonyan kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk konyharuhával, és duplájára kelesztjük.

Ha megkeltek a tészták, 2-2 részre osztjuk mindkettőt, így kapunk 2-2 világos és barna tésztadarabot.

Előbb, az egyik fehér tésztát nyújtjuk ki téglalappá (kb. 25 x 28 cm), majd egy barnát is ugyanekkorára. A fehér tésztára rátesszük a barnát, párszor végig megyünk rajta a sodrófával, majd feltekerjük mint a bejglit.
A másik két tésztadarabbal is így járunk el, majd a két feltekert rudat összefonjuk.

Az összefont kalácsot sütőpapírral bélelt nagy kalácsformába (9,5x15x31 cm) tesszük, letakarjuk és 15 percig pihentetjük. Ezután egy pengével bevágjuk a kifelé került hajlatokat és további 15 percig még kelesztjük.

Lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túl pirulna a teteje, félidőnél takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

A sütőből kivéve, 5 percet a formába hagyjuk hűlni, majd a túllógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából a kalácsot, és rácson kihűtjük.


2020. május 15., péntek

Túrós csavart teljes kiőrlésű lisztből


Rég nem volt túrós péksüti nálunk, megkívántuk, így készültek ezek a szuper könnyű túrós csavartak. :) Végtelenül egyszerű elkészíteni, ezért teljesen kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom.
Én most teljes kiőrlésű lisztből készítettem, de amennyiben fehér finomlisztből készítenéd el, ajánlom a diós-almás csavart vagy a szedres csavart receptjét.

Hozzávalók a tésztához:

- kb. 3 dl tej
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 ek méz
- 43 dk teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg búzasikér
- 1 cs instant élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
- 4,5 dkg vaj

Megj.: A tej mennyisége függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől. Ugyanakkor, ha kézzel dagasztunk, kevesebb folyadék szükséges mintha egy erősebb géppel dagasztanánk.
Mi nem szeretjük túl édesen a kalácsot, ezért csak 1 evőkanál mézet teszek a tésztában, viszont ha édesebb szájúak vagytok, nyugodtan tegyetek 2 evőkanállal, vagy akár cukrot.

Hozzávalók a töltelékhez:

- 30 dkg tehéntúró
- 1 tojássárga
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 tk méz, vagy ízlés szerint

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk tej

Elkészítés:

2,7 dl langyos tejet a mixer táljába öntünk, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, rászórjuk a sót, a lisztet és búzasikért, valamint az élesztőt. A dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni a tésztát, majd szükség esetén, több részletben hozzáadunk a megmaradt 0,3 dl tejből.
Amikor már a tészta összeállt, 2-3 részletben hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
Egy közepesen kemény, könnyen kezelhető tésztát kell kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel.)

Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd a tésztából cipót formálunk és vékonyan kiolajozott kelesztőtálba tesszük. Tetejét is lekenjük vékonyan olajjal, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Kóstoljuk meg és ha szükséges, adjunk még hozzá édesítőt.

A megkelt tésztát enyhén olajozott felületre borítjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk (kb. 35 x 45 cm).

A tészta egyik felére rákenjük a túrós tölteléket, majd a töltelékre ráhajtjuk a másik felét. Párszor végig megyünk rajta a sodrófával, majd 3 cm vastag csíkokra vágjuk.

Mindegyik tésztacsíkot a két végénél fogva ellentétes irányba párszor megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, egymástól egy kicsit távolabb.

Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és pihentetjük 15 percet.

Ezután lekenjük a tejjel hígított tojássárgával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)


2020. május 13., szerda

Tavaszi saláta citromos-kapros öntettel


Most, hogy már a piacon is megjelent a sok friss tavaszi zöldség, használjuk ki, és fogyasszuk minél gyakrabban. Mutatok is egy egyszerű és egészséges vacsora ötletet, de akár sült húsok kísérőjeként is tökéletes választás lehet ez a tavaszi saláta citromos-kapros öntettel. Nem is mondanám receptnek, inkább csak tényleg egy ötlet, hisz mindenki kedve szerint tehet egyik vagy másik zöldségből többet/kevesebbet. Gazdagíthatjuk csemege kukoricával, babbal vagy olívabogyóval, akár sajt/feta kockákkal is, sőt keményre főtt tojást is adhatunk hozzá.
Alább leírom, hogy nálunk miből és hogyan készült. Azt hiszem ennél egyszerűbb és egészségesebb vacsora nem is létezik. Tele vitaminnal, alig van kalória benne és 5 perc alatt elkészül.

Hozzávalók:

- 1 fejes saláta
- 3 db. uborka
- 1 csokor retek (5 darab)
- 1 csokor (új)zöldhagyma (5 darab)

Hozzávalók az öntethez:

- 1 csokor friss kapor
- 1 citrom frissen facsart leve
- kb. 0,2-0,3 dl olívaolaj
- só ízlés szerint

Elkészítés:

A salátát megmossuk és kisebb darabokra vágjuk/tépjük.

A hagymát megpucoljuk és megmossuk, majd karikákra vágjuk.

A retek héját én nem hámoztam meg, csak jól megmostam, és karikákra vágtam.

Az uborkát viszont megpucoltam a héjától, majd mostam és ugyancsak felvágtam karikákra.

Egy nagyobb salátatálba tesszük és jól összekeverjük.

A kaprot megmossuk és apróra vágjuk, majd a többi öntethez valóval jól elkavarjuk.

Az öntetet rálocsoljuk a salátára és jól összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle.

Egészségünkre! :)

2020. május 12., kedd

Hajdinalisztes csokoládés keksz


Készült már egy hajdinalisztes triplacsokoládés keksz, amit szerettünk is, viszont az itt látott hajdinalisztes csokoládés kekszet is szerettem volna kipróbálni. A receptet olvasva nagyon egyszerűnek és finomnak tűnt, viszont amikor nekiálltam, valahogy nem akart összeállni. Adtam hozzá egy tojást is, ami nem szerepelt az eredeti receptbe, és így már rendben volt. Igaz, így is elég nehézkes volt dolgozni a masszával, mert eléggé morzsálódott, és a csoki cseppek is estek ki belőle, de végül csak sikerült megbirkózni vele. Amit másképp csinálnék következőkor, hogy a masszába nem tenném bele csoki pasztillát, hanem miután a tepsire tettem a gombócokat, csak akkor nyomnék a tetejére pár darabot.
A végeredmény finom volt, az a rájárós fajta, ezért is osztom meg a blogon is, annak ellenére, hogy a nyers masszával nem a legkönnyebb dolgozni.

Hozzávalók (17 darab 27 grammos kekszhez):

- 20 dkg hajdinaliszt
- 6 dkg kókuszcukor
- 1 csipet só
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 tojás
- kb. 2 ek víz
- 4 ek kókuszolaj
- 5 dkg étcsokoládé pasztilla

Megjegyzés: 
Kókuszcukor helyett nyugodtan használhatunk nádcukrot, nyírfacukrot vagy eritritet.
Csokoládé pasztilla helyett, használhatunk darabokra vágott tábla csokit is.

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, és elvegyítjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Végül a csoki pasztillát is beledolgozzuk.

Ezután a tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk egymástól 2-3 cm-re. Tenyerünkkel, vagy egy széles talpú pohárral lelapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

A tepsibe hagyjuk pihenni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

2020. május 9., szombat

Epres mini pite



Eljött az eperszezon, jöhetnek a finom epres sütemények. Az idén ez az epres mini pite volt az első süti ami készült, és még van pár ötlet. :)
Az epres tölteléket nem pont így terveztem, mert vaníliás pudinggal szerettem volna besűrűsíteni, de mivel az nem volt itthon és keményítő sem volt, így került bele zabpehelyliszt. Szerintünk nem rontott az ízén, így is nagyon finom volt, és az állaga is tökéletes volt.

Megj. Amennyiben finom lisztet használnál a tészta elkészítéséhez, ajánlom ennek a  csokoládés mini pitének a tésztáját.

Hozzávalók a tésztához:

- 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dkg búzasikér
- 8 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1/2 citrom héj
- 1 tojás

Megj. Nem írtam rosszul, valóban nincs cukor/édesítő a tésztában. Ha te édesebben szereted, akkor nyugodtan tehetsz hozzá 3-4 dkg porcukrot.

Hozzávalók a töltelékhez:

- 53 dkg tisztán mért eper
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2 tk méz vagy ízlés szerint
- 3 ek zabpehelyliszt (kávédarálón porrá darált zabpehely)

Megj.: Kóstoljuk meg, és ha szükséges tegyünk hozzá több citromelvet vagy mézet, mindenki ízlése szerint készítse.

Hozzávalók a ganache-hoz:

- 9 dkg étcsokoládé
- 0,9 dl tejszín
- 1 tk méz

Elkészítés:

A lisztet és búzasikért egy keverőtálba mérjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Rászórjuk a sót, a citrom reszelt héját, majd a tojást is hozzáadva összegyúrjuk.
Megj. Ha nem állna össze a massza, akkor adjunk hozzá 1-2 tk tejfölet vagy tejet. Nekem nem volt szükségem rá, de nagyon függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől.

Cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és 30 percet hűtőbe pihentetjük.

Az epret megtisztítjuk és kicsumázzuk, majd a kisebb eperszemeket félbe, a nagyobbakat pedig negyedbe vágjuk. Beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a citromlevet és mézet, majd kis lángon feltesszük főni és párszor belekavarva, megvárjuk míg levet ereszt. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
Egy tálba tesszük a zabpehelylisztet majd pár kanál eperpéppel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a megmaradt eperpéphez, egyneművé keverjük és visszatesszük a lángra. Állandó kavargatás mellett besűrűsítjük. Lehúzzuk a tűzről, és teljesen kihűtjük.

A hűtőből kivett tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Kb. 12 cm átmérőjű körökre nyújtjuk, majd kibéleljük (jól belenyomkodjuk) az előzőleg vékonyan kiolajozott formákat.

Egy tepsire rakosgatjuk őket, megszurkáljuk villával, majd a kihűlt epres tölteléket a formákba adagoljuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd óvatosan kifordítjuk a formákból, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és addig kavargatjuk amíg a csoki teljesen elolvad.
Mindegyik pite tetejére simítunk kb. 1 evőkanálnyi ganache-t, majd hűtőbe tesszük dermedésig.

Mi nem bírtuk kivárni amíg megdermed, muszáj volt fényképezni, hogy megkóstolhassuk. Egy kicsit el is maszatolódott a vágási felület, de tekintsetek el most ettől. Tényleg nagyon türelmetlenek voltunk. :D

2020. május 7., csütörtök

Camembert sajtos rudak


A férjem nagy kedvence a camembert sajt, engem meg a világból lehet kiűzni vele. Na, de néha azért kedveskedek neki, mert megérdemli, és készítek ilyen camembert sajtos rudakat. :) Készült már perec és pogácsa is camembert sajttal, és mindegyiket nagyon szerette. Azt be kell lássam, hogy így még számomra is ehető, nem érződik annyira a sajt karakteres íze.

Hozzávalók:

- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg búzasikér
- 6 dkg darált mogyoró
- 1 tk só
- 5 dkg vaj
- 12 dkg camembert sajt
- 1/2 cs. instant élésztő
- 1 tojás
- kb. 14 dkg tejföl

Megj.: A darált mogyorót dióra is lehet cserélni.
A férjem szerint megbírt volna még egy kis sót, de ő mindent nagyon sósan szeret. Ha te is sósabban szereted, akkor tegyél hozzá még 1/2 tk sót.

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz

Tetejét megszórni: - 2 ek darált mogyoró

Elkészítés:

A lisztet, a búzasikért, darált mogyorót és a sót, egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal.

A camember sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelhetjük és hozzáadjuk a lisztes keverékhez.

Rászórjuk a szárított élesztőt, majd a tojást is hozzáadva összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.

Cipót formálunk belőle, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 15 percet pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd lekenjük a vízzel hígított tojássárgával, és megszórjuk darált mogyoróval.

Ezután kb. 2 cm széles és 7 cm hosszú rudakra vágjuk.
Egy vékony élű kés segítségével megemeljük a rudacskák egyik végét, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

2020. május 4., hétfő

Mogyorós pillangó teljes kiőrlésű lisztből


Az utóbbi időben, hogy többet vagyunk otthon, péksütemény is többször készült. Minden héten készül legalább egyféle, de olyan is előfordul, hogy még van 1-2 darab péksüti, de máris dagasztom a kalácsnak valót. Igyekszem azért variálni őket, hogy ne unjunk rá (habár kétlem, hogy ilyesmi elő tudna fordulni :D ). Most ez a mogyorós pillangó készült. Hogy mennyire hasonlít pillangóra, azt mindenki maga döntse el, a lényeg, hogy finom volt. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom ezt a formázást, mert olyan egyszerű, hogy elronthatatlan. :)

Amennyiben finom lisztből készítenéd el, ajánlom ennek a mákos pillangónak a receptjét. A tölteléket kedvünk szerint módosíthatjuk.

Hozzávalók a tésztához:

- kb. 3 dl tej
- 1 tojás
- 1 ek méz (30 g)
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg búzasikér
- 1 cs instant élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
- 5 dkg vaj

Megj.: A tej mennyisége függ a liszt minőségétől és a tojás nagyságától. Ugyanakkor, ha kézzel dagasztunk, kevesebb folyadék szükséges mintha egy erősebb géppel dagasztanánk.
Mi nem szeretjük túl édesen a kalácsot, ezért csak 1 evőkanál mézet teszek a tésztában, viszont ha édesebb szájúak vagytok, nyugodtan tegyetek 2 evőkanállal, vagy akár cukrot.

Hozzávalók a töltelékhez:

- 15 dkg darált mogyoró
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 ek méz vagy ízlés szerint
- kb. 0,3 dl forró tej

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk tej

Elkészítés:

2,7 dl langyos tejet a mixer táljába öntünk, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, rászórjuk a citrom reszelt héját, a sót, a lisztet és búzasikért, valamint az élesztőt. A dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni a tésztát, majd szükség esetén, több részletben hozzáadunk a megmaradt 0,3 dl tejből.
Amikor már a tészta összeállt, 2-3 részletben hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
Egy közepesen kemény, könnyen kezelhető tésztát kell kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel.)

Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd a tésztából cipót formálunk és vékonyan kiolajozott kelesztőtálba tesszük. Tetejét is lekenjük vékonyan olajjal, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, vigyázva, hogy csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy kenhető, de nem folyós masszát kapjunk.

A megkelt tésztát enyhén olajozott felületre borítjuk, majd ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint a bejglit.

A kapott rudat egy éles késsel trapézokra szeleteljük, majd a trapézok közepét egy fakanál nyelével lenyomjuk.


Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (ne túl közel egymáshoz, mert még fognak nőni), és 15 percig pihentetjük.

Lekenjük a tejjel hígított tojássárgával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)

Nekem ebből az adagból 11 darab pillangó lett.

2020. május 2., szombat

Dióhabos reszelt linzer



Teljesen megfeledkeztem erről a dióhabos reszelt linzerről, pedig milyen kár érte. Még tavaly nyáron készült, de hogy olyan sűrűk voltak a napok, elnapoltam a közzétételét, majd jöttek az új receptek.
Ha szeretitek a diós sütiket,  ezt mindenképpen készítsétek el mihamarabb, mert nagyon finom. :)


Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg finom liszt
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 4 tojássárga
- 1-2 ek tejföl

Hozzávalók a habhoz:

- 4 tojásfehérje
- 7 dkg cukor
- 2 cs vaniliás cukor
- 4 ek baracklekvár
- 20 dkg darált dió

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy nagyobb tálba szórjuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a hideg vajjal. Rászórjuk a porcukrot és a citrom reszelt héját. Közepében kis fészket alakítunk ki a tojássárgáknak, majd elkezdjük összegyúrni annyi tejföllel, hogy egy egynemű tésztát kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejföllel.)

Két részre osztjuk a tésztát, 2/3 - 1/3 arányban, majd folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük. A nagyobb tésztából lesz a sütemény alja, a kisebb részét majd ráreszeljük a tetejére.

Pihentetés után a tészta 2/3 részét egy sütőpapírra tesszük, majd tepsi méretűre nyújtjuk. (Arra figyeljük, hogy akkorára nyújtsuk a tésztát, hogy amikor belekerül a tepsibe, akkor egy fél centis pereme maradjon.)
A sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe és beleigazítjuk a tésztát, egy kis peremet hagyva.

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény habot nem kapunk. Óvatosan hozzáforgatjuk a lekvárt ás darált diót, majd a tepsibe levő tésztára simítjuk.

A megmaradt tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük az diós habra.

Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (amíg a teteje aranybarna lesz).
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)

Teljesen kihűtjük, majd szeleteljük.

Tetejét megszórhatjuk enyhén porcukorral, de nálunk ez most elmaradt.