A csokoládé és meggy páros nagy kedvenc lett nálunk mostanában. A meggy savanykás íze, és a csokoládé édessége jól kiegészítik egymást. Mi nagyon szeretjük, és sokszor készül ezzel az ízkombinációval valami finom sütemény. Az elmúlt hétvégén ez a gyors és egyszerű csokoládés - meggyes piskóta készült, amit, el sem merem mondani, hogy mennyi idő alatt tüntettük el. :D
Hozzávalók:
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 10 dkg eritrit
- 3 ek olaj
- 1,5 dl tej
- 10 dkg kimagozott meggy
- 3 dkg étcsokoládé pasztilla (54%-os) vagy durvára vágott csokoládé
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a durum lisztet, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, és elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Több részletbe, váltakozva hozzákeverjük a tejet és a sütőporos lisztet, majd fellazítjuk pár evőkanálnyi tojáshabbal. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a megmaradt tojásfehérje habot, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt, 24 x 20 cm nagyságú tepsibe simítjuk. Rászórjuk a liszttel megszórt, kimagozott meggyet és a csokoládé pasztillát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.