Mivel a tegnapi zöldséglevesben nem kellett beletennem az egész karfiolt, mi mást tudtam volna készíteni, hogy hamar is meglegyen és finom is legyen, mint a majonézzel kikavart karfiolt.
Ez az alap, de nagyon sok féle képen lehet variálni, attól függően, hogy milyen hozzávalókat teszünk még bele (pl. hagyma, fokhagyma, tejföl...)
Hozzávalók:
- 500 g karfiol
- 1 tojássárga
- olaj
- 1 kk mustár
- só, bors
Elkészítés:
Először is a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Hamar meglesz, kb. 15-20 perc és meg is van.
Leszűrjük, majd villával vagy krumplinyomóval összetörjük és hagyjuk hűlni.
Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a majonézt 1 tojássárgából.
Ha megvagyunk a majonézzel és a karfiol is jól kihűlt, akkor egy edénybe tesszük az összetört karfiolt és sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákavarjuk a majonézt is.
Egy kis időre a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is :)