A recept megjelent Rachel Allen "A család kedvencei" című könyvében (T.bálint Kiadó), én viszont Aminál láttam meg előbb, és a nála talált leírás szerint készítettem el.
Hozzávalók:
- 1 l zöldségalaplé
- 6 újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg spenót vagy rukkola (vagy ezek keveréke)
- 45 dkg borsó
- só, őrölt bors
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.
A fokhagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra.
Az én esetemben, a spenótot megmostam, a durva szárakat eltávolítottam és durvára aprítottam.
Az alaplevet egy lábasba öntjük és feltesszük a tűzre. Ha már forr, akkor beletesszük a hagymákat, majd sózzuk-borsozzuk. kb. 4-5 percig forraljuk, amíg a hagyma megpuhul.
Ezután hozzáadjuk a borsót és addig főzzük lefödve, magas lángon, amíg felforr, majd a fedőt levesszük.
1 perc múlva hozzáadjuk a durvára aprított spenótot és további 1 percig főzzük, amíg a borsó és a levelek meg puhulnak.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel pépesítjük. Ha szükséges még sózzuk-borsozzuk.
De szép színe lett a levesednek! Borsóból még nem főztem krémlevest, de ez nagyon finom lehet :-)
VálaszTörlésEz a leves akkora királyság! Imádtuk mi is!
VálaszTörlésFetasajtot tettem bele levesbetétként, nyami :-)