Most, hogy ilyen jó sok zöldség közül lehet válogatni, próbálok minél több kencét készíteni, hol majonézesen, hol joghurttal, vagy mint ez a tökkrém is, natúron, enyhe ízesítéssel. Nagyon változatosan lehet készíteni, még ha ugyanabból a zöldségből is készül, sokféleképpen lehet variálni a fűszerezésnek köszönhetően. :)
Hozzávalók:
- 2 kisebb zsenge tök (kb. 45 dkg)
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Ha nagyobb a tök, magjait kiszedjük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat felmelegítjük, majd a lereszelt tököt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg a tök megpuhul és a leve elfő.
Ezután hozzáadjuk az apóra vágott fokhagymát, 1 percet még forraljuk, majd levesszük a tűzről. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is és botmixerrel pürésítjük. Kihűtjük.
Pirítósra kenve finom szendvicskrém, de akár sült húsok mellé is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése