2014. augusztus 18., hétfő
Joghurtos aszalt áfonyás sütemény
Nem tervezett süti volt, csak úgy, egyik este 9-kor rám jött, hogy valamit sütni kellene. Megnéztem mi is van otthon, aztán elkészült ez az egyszerű, de mégis nagyszerű süti. Könnyen és gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Bármilyen aszalvány kerülhet bele, de akár el is hagyható, "csak" a kókusszal benne is nagyon finom. :)
Hozzávalók:
A joghurtos pohár a mérce: 1 pohár = 175 ml.
- 3 tojás
- 1 pohár cukor
- csipet só
- 1 pohár natúr joghurt
- 1/2 pohár olaj
- 1/2 pohár kókuszreszelék
- 2+1/2 pohár liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 pohár aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
A joghurtot elvegyítjük az olajjal.
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk és elkeverjük a kókuszreszelékkel.
A tojásokat a csipet sóval és a cukorral habosra keverjük, amíg kifehéredik és megnő a térfogata. Váltakozva hozzákeverjük a kókuszos lisztet és az olajos joghurtot, amíg elfogynak és egynemű lesz a massza.
Sütőpapírral kibélelt 23x29 cm-es tepsibe öntjük és egy vizes kanál hátával elsimítjuk. Tetejére szórjuk az aszalt áfonyát, kicsit belenyomkodjuk és előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 25-30 perc sütés után végezzünk tűpróbát és ha még ragad a tészta akkor pár percig tovább sütjük.
Kihűtjük, vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Forrás innen.
Sütőporral kibélelt tepsibe??? Ez elég furcsán hangzik. Nem sütőpapírról van szó véletlenül? :)
VálaszTörlésKedves Rebeka, köszönöm az észrevételt! Máris javítottam.
Törlés