2014. november 24., hétfő
Rukkolás csicseriborsó saláta, csirkemell csíkokkal
Mit is kezdjünk, hogyha az előző napról megmaradt egy szeletke sült csirkemell, de már senkinek sem elég? Férj válasza gyorsan jött: tegyük salátába. ;) Szét néztünk a kamrába, s ami kéznél volt az került bele. Esetleg ha valakinek nincs húsija, akkor nélküle is nagyon finom lesz a saláta.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető saláta, és még egészséges is. :) Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 2 főre:
- 1 csicseriborsó konzerv (240 g nettó)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis lila hagyma
- 2 marék rukkola
- 1 tenyérnyi nagyságú sült csirkemell filé
Hozzávalók az öntethez:
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.
A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk kisebb kockákra.
A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
A sült csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk. (Ha nincs megmaradt sültünk, akkor a nyers csirkemell filét megmossuk, leitatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.)
A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, majd ízesítjük sóval, borssal.
Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket és a húscsíkokat, meglocsoljuk az öntettel, és keverjük össze. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze, majd tálaljuk.
De finom saláta, ilyeneket én is nagyon szeretek :-)
VálaszTörlésNagyon guszta, szívesen fogadnék egy tálkával! :)
VálaszTörlés