Ha szeretitek a kókuszkockát, akkor ez a süti is fog ízleni. Nagyon hasonlít egymásra a két süti ízvilágban, csak ez sokkal gyorsabban meg van, mert nem kell beleforgatni a tésztakockákat a mázba, hanem csak a tetejére öntjük. A fakanalas ötlet Gabriellától származik, de a recept teljesen más, mert nem ilyen sütit terveztem, de végül ez sült ki belőle. :) Nagyon finomra sikeredett, nagy sikere volt, csak úgy tűntek el a szeletek a tányérról, alig maradt pár darab másnapra is. ;) Ajánlom nektek is kipróbálásra, biztosra állítom, hogy nem fogjátok megbánni.
Hozzávalók a tésztához:
- 2 tojás
- 14 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 1 cs. sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 0,25 dl tej
+ 3 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a lisztet, sót és sütőport is hozzáadva összekeverjük.
Az egész tojásokat felverjük, majd több részletbe hozzáadva a porcukrot habosra keverjük, amíg megnő a térfogata. Tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, majd végül váltakozva a tejet és a kókuszos lisztet is. Egyneművé keverjük.
Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. A sütőből kivett, még forró süteménybe egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk.
A máznak valókat egy lábasba összekeverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. A kihűlt sütemény tetejére öntjük, elsimitjuk, hogy mindenhova kerüljön a mázból és belefolyon a lyukakba, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.