Ezt a cseresznyés piskótát hagyományos hozzávalókból (finom búzaliszt, cukor) is ellehet készíteni, de én durum lisztet és eritritet használtam hozzá. Nagyon gyorsan elkészíthető, és tényleg elronthatatlan, hisz a hozzávalókat egy tálba csak összekeverjük, tepsibe simítjuk és mehet is a sütőben. Az az egyszerű, de nagyszerű kategóriás süti. :)
Kedves Marisz, köszönöm a receptet!
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (nálam durum liszt)
- 15 dkg porcukor (nálam porított eritrit)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 4 tojás
- kb. 0,5 dl forró víz (nálam 7 ek)
+ 50 dkg magozott cseresznye
+ 1 ek liszt
Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálba szórjuk a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót, és egy kézi habverővel elvegyítjük. Közepében fészket alakítunk ki és beleütjük az egész tojásokat, majd a habverővel elkezdjük simára keverni annyi forró vízzel, amíg egy egynemű, lassan folyós masszát nem kapunk (sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos piskóta).
A magozott cseresznyét megszórjuk kevés liszttel, majd elkeverjük, hogy teljesen befedje a liszt a cseresznye szemeket, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába.
Egy sütőpapírral bélelt, 24x20 cm nagyságú tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Tipp: Cseresznye helyett bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.
Finomat sütöttél ismét! Én is megsütöttem már a diós tortádat, nagyon finom lett :-) Köszi szépen még egyszer, ez úton is :-)
VálaszTörléshttp://katalin-konyha.blogspot.com/2018/06/dios-torta.html
Köszönöm szépen! :) Megcsodáltam már a diós tortát, nagyon guszta lett. Köszönöm a bizalmat! :)
Törlés