Hozzávalók:
- 3 ek hajdinaliszt
- 3 ek durum liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 mk mézeskalács fűszerkeverék
- 4 tojás
- 6 ek eritrit
- 1 csipet só
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 4 ek forró víz
+ 25 dkg meggy
+ 1 ek durum liszt
Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőport, és elvegyítjük.
A tojásokat különválasztjuk, majd a tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük.
A tojássárgákat az eritrittel és a citrom héjával habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színe lesz. Ezután a lisztes keveréket kanalanként adagolva, egy spatulával óvatosan beleforgatjuk. A vizet is hozzáadjuk, majd 2-3 evőkanál tojáshabbal fellazítjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a többi habot is, ügyelve, hogy ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk a masszát és rászórjuk a liszttel megszórt, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Kihűtjük, por eritrittel megszórjuk és szeleteljük.
Nagyon szépek, így biztosan nagyok finomak is :-)
VálaszTörlés