- 4 lédús paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 3 fej hagyma
- 2-3 ek olaj (nálam kókuszolaj)
- 1/2 tk füstölt paprika
- só, bors
+ 35 dkg teljes kiőrlésű spagetti
Elkészítés:
A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Óvatosan átemeljük hideg vízbe, és amikor míg annyira hűlt hogy megtudjuk fogni, lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és felkarikázzuk.
A hagymákat meghámozzuk, majd felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megfonnyasztjuk benne a felkockázott hagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk füstölt paprikával és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Párszor átkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a felkarikázott paprikát is hozzáforgatjuk.
Félig lefedve, többször belekavarva, közepes lángon puhára főzzük.
Közben tegyünk egy nagyobb fazékban vizet forrni, sózzuk, majd a csomagoláson levő utasításnak megfelelően főzzük meg benne a spagettit.
A készre főtt lecsót a serpenyőből áttöltjük egy magasabb falú edénybe, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőben.
A kifőtt spagettit szűrjük le, majd szedjük a lecsós szószra. Alacsony lángon hagyva a serpenyőt alaposan keverjük össze (1 perc). Ha szükséges sózzuk ízlés szerint.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése