Finom lett, nagyon jól esett a reggeli tejes kávé mellé. :)
Megjegyzés: Ez a sütemény hagyományos hozzávalókból is elkészíthető (finom liszt, cukor). Előfordulhat, hogy nem lesz szükség az egész tejre, arra figyeljünk, hogy a massza állaga kevert tészta állagú legyen.
A kisült sütemény tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg darált dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 10 dkg eritrit
- 1/2 tk sütőpor
- 0,5 dl olíva olaj
- 2 dl tej
Tetejére: - 8 dkg darabos dió + 2 dkg eritrit
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a lisztet, a darált diót, a sót és a fahéjat, és elvegyítjük.
Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel és sütőporral, majd az olajat is hozzákeverjük.
Végül váltakozva hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tejet.
Egy 24 x 29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk.
Rászórjuk az eritrites darabos diót, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 28-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése